<--Google Api-->

 

i Slađana Đorđević - Bucka

Godine postojanja - Garancija kvaliteta

Bend za krštenje

Mi smo bend za krštenje

 

Bend za krštenje - Avala Grand bendSama forma krštenja sobom nosi nešto važno i uzvišeno. Ulazak u veru je za svakog pojedinca čin kom se prilazi veoma odgovorno i čistog srca, bez sumnje i bilo kakve dileme. Onda i ne čudi daje to u našem narodu jedan od najradosnijih povoda za organizovanje veselja. Veselje i proslava ne bi bili potpuni bez dobre muzičke pratnje, samim tim i bez dobrog benda za krštenja. Mi smo taj bend za krštenja i sa sigurnošću tvrdimo da ćemo samom činu proslave dati potrebnu dozu praznične atmosfere a domaćinima razlog za zadovoljstvo zbog veselih iopuštenih gostiju.

 

Krštenje je u Hrišćanstvu sveta tajna koju je ustanovio još Isus Hristos a sprovodili njegovi apostoli. Samo krštenje je obred uvođenja čoveka u Hrišćanstvo. Krštenje nije samo verski čin u crkvi, to je niz priprema koje treba obaviti pre samog čina krštenja. Krštenju prethodi priprema u postu, odbacivanje starog čoveka i odricanje od istog, ispovedanje prave vere, zatim pogruženje u svetoj vodi za krštenje, prizivanje svete Trojice, miropomazanje kao dar i završni čin koji primamo od Duha Svetoga. Hrišćansko krštenje direktno vodi poreklo od Isusa Hrista, odnosno, od njegovog krštenja od strane Jovana Krstitelja u reci Jordanu. Zato se i danas za krštenje koristi osveštana voda. U ranom Hrišćanstvu, kod onih koji žele da ga prime, uvek je prvo sledilo upoznavanje sa verom. U tom periodu kandidati su morali da čekaju na red za krštenje, posle prijave morali su da prođu određeni pripremni period, a krstili su se već odrasli ljudi. Pripremni period je trajao oko dve godine a za to vreme kandidati su morali da poste i da upražnjavaju molitvu, odnosno, simbol vere. Morali su da budu dostojni prijema hrišćanske vere. Tek kada se to utvrdi, pristupalo se krštenju u vodi. Sveštenik bi sa nagim kandidatom ulazio u vodu i prizivao Duha Svetoga da siđe na obraćenog, zatim bi oblačio belu odoru i primio med i mleko, hranu novorođenčadi. Od vremena Konstantina Velikog pri crkvama su postojali bazeni za krštenje.

 

Bog na nebu, kum na zemlji

 

Danas sve hrišćanske crkve praktikuju krštenje dece u najranijem uzrastu. Da bi smo krstili jedno tako čisto biće kao što je dete, nije potrebna posebna priprema. Dete se krštava po veri kuma, koji tako postaje duhovni roditelj deteta koje prinosi Bogu i tako mu omogućava večni život. Kum se stara o duhovnom životu deteta, prihvata sve njegove vrline ali i grehe. Zato biološki roditelji moraju ozbiljno da se posvete izboru duhovnog roditelja svog deteta i da utvrde da li će kum moći ozbiljno da se posveti duhovnom odgoju deteta kroz život. Kumstvo se nikada ne raskida i sa kumom nije dobro biti u svađi. Kod nas se kaže: „Bog na nebu, kum na zemlji“. Krštenje deteta se ne treba odlagati, naročito ne pod izgovorom da dete treba svesno da bira veru. Što pre dete primi Hrišćanstvo, ranije će primiti novi i večni život u Hristu.

 

Širok repertoar i raznolikost žanrova

           

Sam čin krštenja je prilika za veliku radost i veselje u porodici. Veselja čiji je povod krštenje znaju da budu mnogo radosnija i sa mnogo veslijom atmosferom nego li i same svadbe. Nema usiljene procedure i isplaniranog protokola, nema skupih toaleta i komplikovanih frizura, sve je podređeno uživanju i proslavi svetog čina krštenja. Mi smo tu, kao bend za krštenja, da vam pružimo sve razloge da se veselite i uživate u dobroj muzici a sve u skladu sa vašim željama. Mi smo bend za krštenja čiji bogat repertoar vam omogućava da se prisetite nekih starih pesama ali i da đuskate uz najnovije hitove današnje popularne muzike. Mi smo bend za krštenja koji će svakako upotpuniti doživljaj i ulepšati vam poseban dan kao što je krštenje deteta.

 

 

 

 Avala Grand bend - Ivana (uživo)

 

Izrada i optimizacija sajta by WBS

Web razvoj i dizajn WBS