<--Google Api-->

 

i Slađana Đorđević - Bucka

Godine postojanja - Garancija kvaliteta

Orkestar za ispraćaje

Mi smo orkestar za ispraćaje

 

Orkestar za ispracaje - Avala Grand bendOduvek je vojni poziv bio cenjen i poštovan kod Srba a odlazak u vojsku se smatrao kao svojevrsna inicijacija dečaka u muškarca. Svetla ratnička istorija nam je nametala različite izazove i obavezivala nova pokolenja.  Retko gde u svetu se odlazak u vojsku tretira kao srećan događaj, ali u našem narodu to predstavlja povod za veselje i danonoćnu lumperajku. Oduvek se ispraćaj vojnika pravio uz muziku i piće, trpeza je bila kao na svadbi, pucalo se i pevalo bez prestanka. Avala Grand je bend za ispraćaje koji će vašem slavljeničkom činu dati preko potrebnu muzičku pratnju i učiniti ga događajem za pamćenje i prepričavanje.

 

Ko nije za vojsku nije ni za ženidbu

 

Još od vremena kralja Milana Obrenovića u Srbiji postoji služenje vojne obaveze, ili „stajaća“ vojska kako se to nekad zvalo. Pozivanje u redove „stajaće“ vojske, pored ženidbe, bio je najznačajniji događaj u životu srpskog mladića. Ova dva „najznačajnija događaja“ za srpskog muškarca u to vreme, a i dugo vremena kasnije, bila su uzročno-posledično vezana: ko nije za vojsku nije ni za ženidbu, ko ne odsluži dug otadžbini mala je verovatnoća da će se oženiti, pogotovo u ruralnim sredinama. Smatralo se da ko nije za vojsku, onda ima neku manu, „falinku“, i žene takve muškarce nisu htele plašeći se za svoje potomstvo, od „mlakonje“ ili „kilonje“ ne može ispasti dobar porod. Jednom rečju to nisu bili pravi muškarci. Sa druge strane, ko odsluži „vojsku“ je pravi muškarac, može da zapali cigaretu pred ocem, da pusti „mrke brke“, može i da se opija do mile volje a da ga niko ne pogleda popreko. Većini muškaraca, regrutacija je bila prvi i jedini lekarski pregled u životu. Ko prođe taj lekarski pregled ima sigurnu „potvrdu“ da je zdrav. Srce im je zdravo, nemaju tuberkulozu, kičma je prava, nemaju ravne tabane, za žene je to bilo više nego dovoljno da pristanu na udaju za takvog „pravog“ muškarca, a za roditelje potvrda da im tamo neki jektičavi dustabanlija neće upropastiti kćer.

 

Danas je sve drugačije što se tiče odlazaka u vojsku. U današnje vreme rame uz rame, u istom stroju, ponosno stoje, pored naših „muškarčina“, i devojke i žene. S pravom nose uniformu, koja je do skora, bila rezervisana samo za jači pol. A, srećni roditelji naših devojaka dobili su priliku da naprave ispraćaj o kojem su sanjali za svog nerođenog sina, i tu se ništa nije promenilo. Lumpuje se, veseli se, slavi se kao da je „muški“ ispraćaj, ako ne i žešće, da se dokaže da su žene sposobne kao i muškarci. S pravom. „U vojsku me majka šalje, pa mi redom stvari sprema“ se peva i na „ženskom“ i na „muškom“ ispraćaju, a takvih je pesama mnogo, pesama koje će neke dirnuti, neke naterati da zaplaču ali i da se vesele do zore.

 

Bend za ispraćaje - Avala Grand

 

 

Mi smo Avala Grand orkestar za ispraćaje i potpuno smo posvećeni veselju i stvaranju opuštene atmosfere  među gostima na ispraćaju. Ispraćaj u vojsku dešava se jednom u životu, danas srećnika, mladih devojaka i momaka, žena i muškaraca koji će uspeti da obuku uniformu. Zato treba napraviti neviđeno veselje i ispoljiti jedinstvenu energiju, a mi, Avala Grand bend za ispraćaje to može i ume. Ponosni smo na naše višegodišnje iskustvo u ovakvim tipovima slavlja, a svakako nam je najveća potvrda uspešnog rada zadovoljni komentari gostiju i čvrst stisak ruke domaćina.

 

 

Avala Grand bend - Moji su drugovi (Uživo)

 

Izrada i optimizacija sajta by WBS

Web razvoj i dizajn WBS